Dış ticaret işleminin en önemli noktası olan gümrükte yapılacak tüm işlerin hızlı, doğru ve eksiksiz olması esastır. Her bir eşyanın ayrı bağımsız olarak ele alınması, tarifelendirme çalışmasının yapılması, yasal gerekliliklerin çıkarılması ve bu işin firmayı, dış ticaret yapısını bilen kişi tarafından yapılması gerekir.
Buna göre intikal eden her bir evrakın dayanağı olan ilgili mevzuata göre doğru ve geçerliliğinin kontrol edilmesi ve bu çalışmalar sonucuna göre beyannamenin yazılması, hazırlanan bir beyannamenin başka uzman tarafından kontrol edilmesi, insan hatasını en aza indirecek IT çözümleriyle bunun desteklenmesi yaklaşımıyla hizmet vermekteyiz.
İş doğru yapılmaz ise hiç farkında olmadan hep gereksiz vergi ödeyip durursunuz veya tareks peşinde koşarsınız, keza iş doğru yönetilmez ise, günü kurtarmaya çalışılırsa aniden para cezası ile veya soruşturma ile karşılaşabilirsiniz. Biz böyle yapıyorduk birdenbire mevzuat karşısında anlamsızlaşır, zemin kayar. Mevzuatı doğru bilmek, doğru yorumlamak, doğru uygulamak ana noktadır. Bu doğrulara oturmuş basitleştirmelerden, kolaylıklardan, ekonomik avantajlar sağlayan rejimlerden yararlanmak, daha aza maliyetle, hızlı bir şekilde süreci yönetmek bilgelik, ustalık ister. Biz bunu yaparız
Tedarikçilerle yapılan anlaşmalar, Transfer Fiyatlandırma uygulamaları gereği yapılan fiyat ayarlamaları, grup firmaları arasında yapılan masraf paylaşım faturaları, debit note, credit note, komisyon faturaları, yurt dışından alınan kalıp, çizim, tasarım hizmetler, kapasite artırımları gibi ödemeler ithal ettiğimiz eşyanın kıymetini değiştirmekte, gümrüğe beyan zorunluluğu doğurmaktadır. Bunlarda yapılacak hatalar 3 katı para cezası doğrumaktadır. Bu nedenle sadece alım faturası değil bunun öncesi ve sonrasına da hâkim olmak, değerlendirmek, gerekiyorsa gümrüğe beyan etmek önemli bir konudur ve bilgi birikimi gerektirir. Bu konuda en iyiyizdir.
Serbest Ticaret Anlaşmaları, PAAMK, PAMK, Batı Baklan Menşe Kümülasyonu gibi ikili ve çok uluslu anlaşmalarla tercihli tarife uygulanmakta, ikili ve çapraz kümülasyonlarla eşyanın menşe anlaşmalara göre farklılık taşıyabilmektedir. Eşyanın menşeine bağlı olarak ödenecek vergileri değiştiği gibi ihracatımızda da rekabet avantajı kazanabilmektedir. Bu nedenle ithalatta ve ihracatta eşyanın menşe tespitini yapmaktayız.
GTİP tespiti, ödenecek vergilerin belirlenmesi yanında ticaret politikası önlemleri ve ürün güvenliği denetimleri açısından da belirleyicidir. İthal edilecek eşyanın GTİP’nin hatalı belirlenmesi durumunda bütün ticari işlem boşa çıkabilmekte, zarar etme yanında ciddi para cezalarıyla da karşılaşabilme riski doğmaktadır. Uzman yetkin ekibimizle GTİP tespiti yapmaktayız.